Mòdul formatiu adreçat a professionals de les arts visuals i la gestió cultural

En el marc del Pla d’impuls de les arts visuals, l’Institut Català de les Empreses Culturals, mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques i la Plataforma d’Arts Visuals de Catalunya, organitza un mòdul formatiu adreçat a professionals de les arts visuals i la gestió cultural, que consta de dues formacions:

1. La professió de les arts visuals davant de la intel·ligència artificial. Conceptes bàsics i drets d’autoria
Data: Dilluns 21 d’octubre, de 09:30h a 14:00h a l’Arts Santa Mònica (La Rambla, 7, Barcelona).

L’objectiu de la proposta és un breu abordatge teòric del fenomen de la IA, conèixer diferents eines que poden ajudar-nos en els processos creatius i donar resposta a nous reptes que ha generat l’adveniment d’aquesta tecnologia, com ara la protecció de la propietat intel·lectual o la incorporació de noves tècniques que fan servir la IA en el treball artístic o de comissariat.

La sessió, que anirà a càrrec de diversos ponents, està adreçada a professionals de les arts visuals (artistes, comissaris, crítics, galeristes, educadors, mediadors i documentalistes) i a gestors culturals, en general.

Més informació, programa complet i inscripció al següent enllaç.

  • 2. Com dur a terme un bon seguiment de carreres artístiques. Assessorament, mentoria, acompanyament i viabilitat econòmica
  • Data: Dilluns 25 de novembre de 10 h a 13 h en línia.

  • L’objectiu d’aquesta formació és proporcionar estratègies per millorar o diversificar els programes d’acompanyament, assessorament i mentoria per a artistes i col·lectius d’artistes visuals, sota l’òptica de la sostenibilitat i el compliment de les bones pràctiques del sector.

  • La sessió, que anirà a càrrec de Montserrat Moliner, està adreçada a professionals de les arts visuals i la gestió cultural interessats a millorar i diversificar els seus programes d’acompanyament, assessorament i mentoria per a artistes o col·lectius d’artistes visuals.