Mentoratge
Xarxaprod, proposa un programa de mentoratge d’espais de creació i producció artística per a espais de creació emergents. Aquest oferirà formació i assessorament, amb l’objectiu de donar suport als nous projectes, oferint un itinerari d’aprenentatge i eines professionals fonamentals pels agents del sector cultural. Com a Xarxa, sabem que en les fases inicials d’un projecte, la figura del mentor és clau per a impulsar-ho, donant els coneixements i les habilitats professionals necessaris als gestors culturals.
El primer programa de mentoratge es realitza en el marc dels fons Next generation en àrees no urbanes i amb baixa densitat de població. Aquest es materialitza en la creació d’unes beques de residències artístiques que oferiran suport a la producció i la investigació de projectes artístics que treballin al voltant de qüestions com la sostenibilitat ambiental, les noves tecnologies i la feminització de la pobresa.
El programa finalitzarà en un acte de tancament a Cal Gras (Avinyó) el 28 de juny de 2023 per mostrar l’experiència a altres ajuntaments o col·lectius interessats en el desenvolupament de programes de suport a la creació i producció en entorns rurals.
Tanmateix, s’acompanyarà el mentoratge i les residències amb un programa de formacions gratuïtes en temàtiques relacionades amb la gestió cultural per als socis de la xarxa i un programa altaveu on es coordinaran reunions dels espais de creació amb entitats promotores d’ajuts, assessorament i subvencions per a millorar l’autonomia dels espais creadors.
JA SÓN PÚBLIQUES LES GUANYADORES DE LES BEQUES DE RESIDÈNCIA:
- Al centre a cobert la guanyadora és JUANA DOLORES amb “UN CONTE DE FADES, la violació del pacte: sobre la dona naturalitzada i la naturalesa feminitzada.”
- Al centre In Loft Copons la guanyadora és NEUS SOLÀ amb “Les Amazones de Copons”
- Al centre Entorns la guanyadora és VANESA DONOSO amb “TRANSFORMACIONS DEL TERRITORI I SOSTENIBILITAT AMBIENTAL”
- Al centre Casa Bigodé el guanyador és MARCO NORIS amb “cartografia de la memòria”
Les convocatòries de residències giraran al voltant de les temàtiques:
Transformacions del territori, sostenibilitat ambiental
Aquest eix temàtic es desenvoluparà al centre Entorns (Músser, Lles de Cerdanya, Baixa Cerdanya, Lleida) rebrà una mentoria i acompanyament de Centre d’Art i Natura de Farrera (Alt Pirineu i Aran).
Noves generacions i tecnologia
Aquest eix temàtic es desenvoluparà El Refugi Casa Bigodé (Envall, Pallars Jussà, Lleida) rebrà una mentoria i acompanyament de Nau Côclea (Camallera, Alt Empordà, Girona)
Les dones i la força de treball
Aquest eix temàtic es desenvoluparà al centre InLoft (Copons, Anoia, Barcelona) rebrà una mentoria i acompanyament de Can Serrat ( El Bruc, Anoia, Barcelona).
Ecofeminisme
L’ordre simbòlic patriarcal: explotació dona-natura. Aquest eix temàtic es desenvoluparà al centre A Cobert (Moià, Moianès) rebrà una mentoria i acompanyament de Nèctar (Vilanova de Sau, Osona, Barcelona).
RESIDÈNCIA ARTÍSTICA BECADA: EFECTES SILVESTRES
Entorns (Músser, Baixa Cerdanya)
RESIDÈNCIA ARTÍSTICA BECADA: ART I HABITATGE: FUTUR COL·LABORATIU
Refugi Casa Bigodé (Envall, Pallars Jussà)
RESIDÈNCIA ARTÍSTICA BECADA: LES DONES I LA FORÇA DE TREBALL
InLof (Copons, Anoia)
RESIDÈNCIA ARTÍSTICA BECADA: ECOFEMINISME. L’ORDRE SIMBÒLIC PATRIARCAL: EXPLOTACIÓ DONA-NATURA
A cobert (Moià, Moianès)
Col·laboren: