Sostenibilitat i bones pràctiques

Xarxaprod i els seus socis membres estan compromesos amb les bones pràctiques i amb els objectius de millora ambiental i de lluita contra el canvi climàtic i la destrucció de l’entorn natural i social.

S’ha creat un model bàsic d’autoavaluació de gestió socioambiental, adaptat a les característiques dels espais de creació i producció, i considerant els requisits de les normes ISO 14001 i ISO 50001. Es tracta d’un model simplificat –en part utilitzant l’esquema del Reglament EMAS i les ODS–. Aquest model pren la forma d’un check list d’autoavaluació avalat per Xarxaprod, gràcies al treball amb Joan Vendrell, director científic de CACiS, El Forn de la Calç.

Aquesta proposta d’autoavaluació sistematitza i dona suport als socis en l’aplicació de pràctiques que millorin les seves gestions ambientals (residus, aigües, energia…), així com l’aplicació de bones pràctiques en la gestió.

Xarxaprod ofereix el servei per a obtenir el segell de bones pràctiques i sostenibilitat a través del sistema de check list d’autoavaluació de compliment de les ODS així com la sistemàtica pel càlcul de la petjada de carboni pels centres de creació i producció.

Els socis i sòcies de Xarxaprod tenen disponible l’eina del check list d’autoavaluació de compliment de les ODS de manera gratuïta. Les entitats no sòcies hauran de pagar la quota del servei.

L’obtenció del segell estarà disponible el 2025 per a tots els socis altres espais culturals interessats.

Si vols més informació, contacta a coordinacio@xarxaprod.cat