REC

“REC -Xarxa de centres de creació de l’Euroregió”, vol ser una plataforma que aglutina els principals espais públics i privats en l’àmbit de la creació i producció de Catalunya, Occitània i les Illes Balears.

La seva missió és convertir-se en un lobby de centres de creació i producció d’aquest territori, però també ser un representant internacional i un motor de la creació. Vol treballar per a fer més fort el sector i per a defensar la creació contemporània de la regió a nivell nacional i internacional, i alhora ser una plataforma que ajudi i difongui a la resta del món, els creadors de l’Euroregió.

La Xarxa vol ser un punt de trobada on els professionals de la gestió de centres puguin compartir coneixements, experiències i recursos, que serveixin per a enfortir el teixit productiu de l’Euroregió. Aquesta aliança ens ajudarà a impulsar iniciatives i nous projectes que facilitin la comunicació entre tots els seus membres per a optimitzar recursos, fomentar el transvasament de coneixement especialitzat i l’intercanvi de programes, així com l’enfortiment del teixit cultural de l’Euroregió.

Per a la xarxa és prioritari que es puguin vincular a la plataforma diferents universitats de les tres regions que realitzin màsters o postgraus de gestió cultural, perquè els alumnes d’aquests participin de diferents fórmules en la REC. Una de les finalitats seria fer-los partícips del primer Fòrum en 2024 que es realitzarà de manera anual, però també incentivar les pràctiques curriculars professionals en regions diferents de les que viuen i estudien, perquè els futurs gestors de centres de creació i producció incorporin en el seu ADN el tractament de l’Euroregió de manera unitària, fent-la forta respecte a altres regions de la Unió Europea.

El primer fòrum en 2024 es realitzarà en el Forn de la Calç (Calders, Catalunya). La temàtica a tractar serà la sostenibilitat en la creació. Es vol treballar alguns dels punts de l’Agenda 2030, especialment els vinculats a l’àmbit mediambiental. L’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible és un pla d’acció que neix del compromís dels Estats membre de les Nacions Unides, amb l’objectiu principal de vetllar per la protecció de les persones, el planeta i la prosperitat.

Si vols més informació sobre la *REC o el Fòrum pots contactar amb nosaltres: coordinacio@xarxaprod.cat

La REC compta amb el suport d’Euroregió Pirineus Mediterrani.

Sòcies: airdemidi.orgcasaplanas.org

Activitats