25.11 | PÉIXER

Péixer

Una proposta sonora i visual de Neus Borrell, veu i Mercis Rossetti, vídeo
La pesca d’encerclament és una de les darreres activitats artesanals relacionades amb la producció d’aliments a casa nostra. El saber del pescador Lluís Rodriguez i de la Dra. Marta Muñoz de la Facultat de Ciències de la UdG, però sobretot l’experiència a mar amb en Lluís i la tripulació de l’Agneta han pres forma en aquest treball visual i sonor on es veu i es canta al mar, a l’espurna tremolosa dels peixets a les caixes de gel, als cossos d’aigua, i al testimoni dels qui cada nit es juguen el jornal entre les xarxes.
PÉIXER és el resultat de la residència de les artistes al Centre de Creació Contemporània Nau Côclea de Camallera i s’emmarca en el projecte Terra Teca Traca Art Ruralitat i Agroecologia , un procés de diàleg entre el món artístic, científic i pagès; un festival a Barcelona del 21 al 28 de novembre.

 

Amb la col·laboració de la UdG, la Confraria de Pescadors de Palamós i el Convent de Sant Agustí entre altres (totes les col·laboracions a Darrera TTT web del Festival).

 

Taula rodona amb dones que treballen el mar en diversos àmbits.
A les 18:30 hi haurà la taula rodona Dones de la Mar
  • Cristina Caparrós, Filla de pescadors de la Barceloneta, armadora de l’Òstia, un vaixell de pesca al port de Barcelona, Presidenta de l’associació Cap a Mar i fundadora del projecte La Platjeta. Doctora en Ciències Químiques.
  • Montse Millán, peixatera
  • Àgueda Vitòria, guia de turisme pesquer. Participa en projectes de diversificació pesquera i educació ambiental.
  • Marta Muñoz , professora titular de Zoologia de la Universitat de Girona i vicedegana de Relacions Externes de la Facultat de Ciències. La seva recerca se centra en l’estudi de la biologia de la reproducció dels peixos marins; la relació amb la pesca i els factors ambientals. Participa en el projecte Sardina Team.

 

Amb motiu del dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25 de novembre). La taula vol visibilitzar la feina que fan les dones de la mar, des del vaixell fins al laboratori i des de l’educació fins al mercat. Dona’m la mar vol ser una reflexió sobre la invisibilització, altra vegada, del treball que fan les dones i de com, sense elles, la vida no es podria sostindre.

Entrada lliure. Reserva obligatòria a