3a EDICIÓ DE PORTES OBERTES: EIX TEMÀTIC FUTURS INCERTS

Treieu les agendes! Del 10 al 26 de novembre, els espais de creació i producció de Catalunya obren les seves portes amb un ventall d’activitats de tot tipus: exposicions, performances, tallers, estudis oberts i molt més!

Per a l’edició de les jornades 2023, Xarxaprod, xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya, i Cinc Cèntims –un mitjà cultural de Barcelona i voltants que difon la cultura emergent per tal de fer-la accessible: cultura de tothom i per a tothom- proposen cinc eixos temàtics que serviran de fil conductor per als centres participants. D’aquesta manera, el visitant, podrà traçar una constel·lació temàtica, recorrent els centres i les propostes artístiques que en ells es mostrin. Amb la creació d’eixos temàtics es cerca la cohesió de les jornades, però també assenyalar les particularitats del tractament de cada eix dels diversos centres que la componen.

El recorregut per aquest eix convida a l’exercici d’imaginar el futur, un exercici que cada vegada requereix una imaginació més gran i que, sovint, ve acompanyat d’un sentiment angoixant, desesperant i cínic. Les crisis, en tots els seus vessants, des de les polítiques a les de fe, han tacat la nostra visió sobre el futur, convertint-lo en un escenari incert i catastrofista al qual sovint preferim no encarar-nos-hi. Però, com afecta una societat la desesperança envers el futur? És l’individualisme un mecanisme de defensa davant aquests escenaris? Somiem amb utopies futuristes o amb la fi del món? La incertesa és un fet inductor per a la imaginació: el desconegut ens espanta. Aquesta temàtica ens convida a imaginar des de l’atracció pel misteri i des de la llibertat creadora per a cercar respostes a la incertesa del futur.

 

DEL 10 AL 26 DE NOVEMBRE!

CONSULTA EL PROGRAMA SENCER AQUÍ