3a EDICIÓ DE PORTES OBERTES: EIX TEMÀTIC RURALITAT I SECTOR PÚBLIC

Treieu les agendes! Del 10 al 26 de novembre, els espais de creació i producció de Catalunya obren les seves portes amb un ventall d’activitats de tot tipus: exposicions, performances, tallers, estudis oberts i molt més!

Per a l’edició de les jornades 2023, Xarxaprod, xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya, i Cinc Cèntims –un mitjà cultural de Barcelona i voltants que difon la cultura emergent per tal de fer-la accessible: cultura de tothom i per a tothom- proposen cinc eixos temàtics que serviran de fil conductor per als centres participants. D’aquesta manera, el visitant, podrà traçar una constel·lació temàtica, recorrent els centres i les propostes artístiques que en ells es mostrin. Amb la creació d’eixos temàtics es cerca la cohesió de les jornades, però també assenyalar les particularitats del tractament de cada eix dels diversos centres que la componen.

El recorregut per aquest eix proposa reflexionar sobre com el món rural sovint queda delegat en mans del sector privat, les iniciatives pròpies o el tercer sector i, per tant, com l’auge cultural creixent en els darrers anys a les zones rural no rep suport per a consolidar-se. Pel que fa a l’interès personal de molts joves que volen tornar a habitar territoris rurals, tampoc hi ha un desenvolupament de serveis públics i una intenció d’afavorir aquesta necessitat. En els últims anys, la ruralitat ha esdevingut una qüestió central tant en l’àmbit de la creació, com en l’interès personal dels joves, aquest auge, però, no s’ha vist acompanyat per mesures que ho afavoreixin. Aquesta temàtica ens convida a repensar i reivindicar les necessitats del desenvolupament de serveis així com el suport cultural per part del sector públic a les zones rurals i, alhora, a cercar vies des de la creació per a una implicació social i artística que inclogui, en l’agenda de les necessitats col·lectives, el suport públic a les zones rurals.

DEL 10 AL 26 DE NOVEMBRE!

CONSULTA EL PROGRAMA SENCER AQUÍ