Casa Bigodé

Envall Cooperativa va començar l’abril del 2002. Josep Plasència, va fer un contracte de masoveria per 10 anys amb el propietari de l’última casa que quedava encara dempeus al poble. SCCL es constitueix el 2017 com a cooperativa d’habitatge i de treball associat. Des dels inicis EnvallCooperativa ha desitjat treballar peldesenvolupament cultural per tal de poder-la apropar als entorns rurals. 
El 2018 vam definir el projecte reHabitarEnvall, (recuperació arquitectònica poblacional i social d’Envall)començant per la Fase 1: la rehabilitació de Casa Bigodé com a centre promotor de la cooperativa i refugi deMuntanya. El 2021 s’incorpora com a sòcia de la cooperativa la Maria Clara Grimalt Vert, pedagoga i ceramista, vinculada al sector cultural des del 2018. Ella proposa crear un espai dins del Refugi de creació i recerca artística. Aquest espai al principi consistia en una programació mensual d’activitats culturals com concerts, exposicions, recitals de poesia, documentals i tallers de ceràmica i d’aquarel·la entre moltes d’altres propostes. Durant el 2021, 2022 i mitjans de 2023 es va mantenir una programació contínua amb força públic i molt bona rebuda al territori. Al 2022 es va fundar a la
mateixa cooperativa l’Escola d’Oficis de Muntanya. Un centre formatiu que busca recuperar la saviesa delsoficis i dels sabers de muntanya. Aquesta escola oferirà formació professional de disciplines artístiques iarquitectòniques.

 
Serveis

Últimes convocatòries de Casa Bigodé

No convos

Mapa: