La Escocesa

La Escocesa és un centre públic de residències artístiques i de producció d’art contemporani gestionat de manera col·lectiva a través de l’associació d’artistes ‘Associació d’Idees EMA’.

Ens centrem en atendre les necessitats d’artistes i agents culturals en les diferents fases de la seva trajectòria, oferint espais de treball i recursos per al desenvolupament dels seus projectes. Oferim estudis i tallers per a més de 30 artistes residents, juntament amb un programa públic gratuït d’esdeveniments, convocatòries obertes i formació.

Com a espai habitat per la comunitat artística, no ens centrem únicament en la producció i la creació d’obres, sinó també en la generació comun de coneixements, xarxes de cures i noves maneres de construir i practicar les institucions culturals. La naturalesa associativa del centre possibilita la participació activa de la comunitat d’artistes, generant una estructura col·lectiva horitzontal a través de la qual es gestiona el funcionament del centre.

Com a institució feminista, els nostres valors sorgeixen des d’una posició interseccional, emancipatòria, cooperativa i inclusiva, que advoca per la sostenibilitat, l’experimentació, la col·laboració i el desenvolupament de projectes artístics comunitaris. 

 
Serveis

Últimes convocatòries de La Escocesa

No convos

Mapa: