8.03 | CONVOCATÒRIA ART I TERRITORI

RESIDÈNCIES A CAL GRAS PER AL DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES CREATIUS

Cal Gras és una residència d’artistes situada a Avinyó (el Bages), un poble de 2.200 habitants que es troba al centre de Catalunya, entre Manresa i Vic, un entorn rural a una hora de Barcelona.

El centre compta amb diverses sales per al desenvolupament de projectes de creació, d’experimentació i de pensament. És una casa pensada per oferir allotjament temporal i comunitari, amb diversos dormitoris, cuina i menjador.

Tenen una especial cura amb la interacció entre residents, així com amb el territori, facilitant l’intercanvi i el diàleg cultural amb els diversos col·lectius i individus que el conformen.

BASES

. Objectiu: des de Cal Gras obren una convocatòria per a la realització d’estades gratuïtes al centre per al desenvolupament de projectes de creació.
. Destinataris:

A) Creadors de tots els àmbits (arts visuals, escèniques, literàries, musicals i de pensament) que amb el seu treball generin noves mirades al territori.
B) Col·lectius transdisciplinars que incloguin artistes, investigadors, antropòlegs, arquitectes, educadors… per elaborar projectes que repensin el territori. (Col·lectius de fins a 4 persones)

. Durada: estada de treball d’un mínim de 7 dies a un màxim de 15 dies, entre els mesos d’abril a juliol o entre octubre i novembre de 2022.
. Condicions:

Des de Cal Gras ofereixen

 1. Allotjament gratuït en habitacions individuals o compartides (en cas de grups), amb ús d’espais comuns (cuina, menjador, sales d’estar, etc).
 2. Espais de treball, sales de reunió, biblioteca, wifi. Vegeu les característiques de les sales a la pàgina web del centre.
 3. El centre facilita el contacte amb el territori, així com el contacte amb serveis i proveïdors del material necessari per als projectes.
 4. Predisposició per mostrar a Cal Gras, o al territori, el treball fet durant l’estada

Què esperen dels creadors/es:

 1. Han de fer-se càrrec del seu transport, dietes i material.
 2. Que siguin regulars i seriosos en el seu treball.
 3. Que tinguin predisposició a mostrar i/o compartir el seu procés creatiu.
 4. Sol·licitud:

Els interessats en la convocatòria poden enviar el seu projecte a residencia@calgras.cat, indicant al títol del correu “Art i Territori + nom de l’artista” i adjuntant la documentació següent:

Un sol document amb:

  1. Dades de contacte del responsable del projecte (adjunteu una imatge del DNI o del passaport).
  2. Número de participants a la residència, amb nom i cognoms (màx. 4).
  3. Proposta de dates per a la residència i dates alternatives.
  4. Espai que es necessita per treballar.
  5. Projecte creatiu que es vol desenvolupar, en un màxim de 3 fulls, que inclogui una proposta d’activitat oberta al públic per dur a terme al centre o al territori (portes obertes, conferència, mostra, actuació, taller, etc.).
  6. Breu currículum (màxim 1 full) i mostra d’obra (mitjançant vincle o un màxim de 3 adjunts).

Selecció i calendari:

 1. Es poden enviar les sol·licituds fins al dia 14 de març de 2022.
 2. La resolució de la convocatòria es notificarà mitjançant correu electrònic abans del dia 21 de març de 2022. Una vegada notificat als interessats es penjarà a la nostra web o xarxes socials.
 3. La selecció serà feta per l’equip del centre i un comissari d’art extern.

ACCEPTACIÓ DE LES BASES. La participació en aquesta convocatòria comporta l’acceptació d’aquestes bases i de la seva resolució, així com dels canvis que, per factors aliens a l’equip de Cal Gras, es puguin produir posteriorment.

Descarrega les bases aquí.