15.03.2022 | ACUR

Ja és oberta la convocatòria per a la selecció de projectes en residència 2022 a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell

Des de  l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (ACUR) volem donar suport als creadors i investigadors que produeixin, reflexionin o investiguin, des de qualsevol disciplina de les ciències o de la creació artística, al voltant dels documents i els arxius com a matèria primera d’inspiració o subjecte de treball.

Per aquest motiu l’ACUR posa a disposició dels residents el seus fons per tal de poder dur a terme les seves creacions i recerques. Amb un especial interès a facilitar l’intercanvi, el diàleg cultural i la interacció entre els residents i els seus projectes amb els habitants del territori.

Els objectius del programa de residència són:

  • Foment de la investigació artística i la producció en un arxiu públic
  • Contribuir a la promoció artística relacionada amb la interpretació dels documents
  • Enriquir l’experiència per a l’artista i la ciutat amfitriona, en base a un diàleg entre elles.
  • Obrir un nou camp d’enfocament transdisciplinar dels arxius

L’Arxiu posa a disposició dels residents seleccionats diversos espais per a la realització d’investigacions o projectes de creació, experimentació i de pensament. I oferim un allotjament temporal amb diversos dormitoris, cuina, menjador i alguns espais comuns.L’ACUR ofereix allotjament gratuït en habitacions individuals en un apartament, amb ús d’espais comuns (cuina. menjador, sala d’estar, estudi), situat al centre de la ciutat. L’ ACUR s’ofereix per fer d’enllaç entre la persona resident i la xarxa cultural i social local.

Les sol·licituds estan obertes a artistes o professionals de qualsevol sector de l’art, la cultura o les ciències. Creadors, investigadors de tots els camps (arts visuals, literatura, música, ciències socials, ciències naturals, científics, etc.) que vulguin centrar les seves obres o projectes d’investigació en ACUR.

Els projectes escollits s’hauran de desenvolupar en un mínim de 15 dies a un màxim de 28, durant el període de la residència, entre el 4  i el 31 de juliol de 2022.

Selecció dels projectes

La selecció dels projectes es farà per part d’un comitè format per arxivers, historiadors, professors universitaris i artistes:

Joan Fontcuberta: artista, docent, crític i promotor d’art, especialitzat en fotografia
Françoise Delmez: directora de la Maison Losseau a Mons, encarregada de literatura a la regió belga de Hainault i escriptora
Oriol Fontdevila: Curador i investigador
Diego Rey: Artista, docent i gestor cultural
Joan Busqueta: Profesor d’Història Medieval de la Universitat de Lleida, i vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida
Ramon Alberch: Arxiver i historiador. Coordinador del Grup de Treball de Dinamització Cultural dels Arxius de l’Asociación Latinoamericana de Archivos
I la direcció de l’ACUR

Període de residencia residència del 4 al 31 de juliol de 2022

Estada: un mínim de 15 dies a un màxim de 28

Data límit per a la presentació de sol·licituds

15 de març de 2022

Acceptació de les bases i de la decisió del comitè

La participació en aquesta convocatòria implica l’acceptació de les bases i de la decisió del comitè de selecció, així com dels canvis que es puguin produir posteriorment com a conseqüència de factors aliens al centre.

 

Per a més informació

Residència de creació i investigació de l’ACUR
Bases de la convocatòria 2022
Competition Rules 2022
acurgell.cultura@gencat.cat
Telf: +34 973 31 24 11