TESTIMONI ESCÈNIC és un projecte impulsat per Cal GRAS – Residència i una Xarxa de municipis de la Catalunya Central, agrupats sota el segell de Pobles Creatius, amb la voluntat de donar suport als creadors d’arts escèniques i música.

El projecte ofereix residències gratuïtes per a la creació de projectes escènics que es trobin en la seva fase final de producció a canvi d’un mínim de tres preestrenes en el marc del Circuit Preestrenes que tindrà lloc entre l’abril i el maig de 2022. En el cas que hi hagi més demanda de preestrenes, per part de la Xarxa de Pobles Creatius, hi haurà la possibilitat de fer-les a decisió de la companyia.

La data límit per presentar els projectes és el dilluns 7 de febrer 2022. A finals de febrer es comunicarà la selecció de projectes i les dates i equipaments on es duran a terme les preestrenes. A partir d’aquest moment, es pactarà amb Cal Gras l’estada en residència.

La residència a Cal Gras inclou:

 • Allotjament i espai de treball gratuït (per assaig i producció) per un màxim d’una setmana (6 nits), a la Residència d’Artistes Cal Gras d’Avinyó.
 • Possibilitat d’accés a un teatre equipat per a assajos tècnics (pactar calendari amb Cal Gras)
 • La realització de preestrenes en diversos pobles de la Xarxa de Pobles Creatius.
 • Assessorament en el procés de producció, i suport a través d’una xarxa de professionals. Aquest professionals iniciaran un assessorament, i restaran a disposició de les companyies a un preu ajustat en cas que es necessiti un seguiment més extens.
 • Un dels projectes serà seleccionat per mostrar el seu treball a la Nau Ivanow de Barcelona, amb l’opció de fer-hi una residència tècnica.
 • Possibilitat d’entrar al catàleg d’espectacles Cal Gras i/o obtenir una prevenda dels seus espectacles abans de l’estrena. Les condicions es pactaran amb la cia.
 • A partir de la tercera preestrena (inclosa), la companyia comptarà amb un import de 300€ més IVA, per preestrena.

BASES:
Enviar el projecte en format digital amb:

 1. Objectius de la residència.
 2. Descripció de l’obra, sinopsis i argument.
 3. Idea de la posada en escena i les necessitats tècniques.
 4. Proposta de calendari de residència.
 5. Disponibilitat per realitzar preestrenes durant abril i maig, i si s’està disposat a realitzar-ne més de tres.
 6. Trajectòria del creador/a o companyia, i informació de produccions prèvies.
  Es recomana incloure documentació addicional que faciliti la valoració del projecte (fotografies, dibuixos, vídeos, àudios…)

L’equip valorarà els següents aspectes a l’hora de seleccionar els projectes:

 1. Que siguin projectes inèdits i no estrenats.
 2. Que l’espectacle pugui adaptar-se a les infraestructures tècniques dels espais de la Xarxa de Pobles Creatius.
 3. Que la companyia disposi d’un tècnic propi de llums i/o so (es requereix en el cas de
  voler realitzar assajos tècnics als teatres i durant les preestrenes)
 4. Que siguin projectes viables, amb continuïtat i caràcter professional.
 5. Pels espectacles destinats a públic infantil, juvenil i familiar es valorarà l’opció de poder realitzar preestrenes per escoles i instituts.

Cal Gras i les companyies seleccionades establiran un calendari de treball. Totes les companyies que es presentin a la convocatòria han de prendre el compromís de realitzar el projecte i les preestrenes acordades. En el cas que no sigui així, o que el projecte no es dugui a terme, la companyia haurà de compensar a Cal Gras per la totalitat de l’allotjament i pel compromís no assumit amb els espais de la xarxa.
Els projectes seleccionats hauran d’aplicar la imatge gràfica (logo) proporcionada per Cal Gras en el propi material promocional.
Tots els participants han d’emplenar el formulari següent: https://bit.ly/3f8Tswd
i ha d’enviar-se per correu electrònic tota la documentació addicional a:
testimoniescenic@calgras.cat
Cal Gras comunicarà el veredicte del jurat a totes les companyies. El jurat està format per membres de la xarxa de Pobles Creatius i de l’equip de Cal Gras.
Participar en aquesta convocatòria suposa l’acceptació de les bases i la conformitat en la decisió de l’organització.

Descarrega les bases aquí

Col·labora: Generalitat de Catalunya
Amb el suport: Nau Ivanow (Barcelona)
Xarxa Pobles Creatius: Artés, Avinyó, Balsareny, Cabrianes, Callús, Gironella, Navarcles, Navàs, Sallent, Sant Feliu Sasserra, Santpedor, Sant Salvador de Guardiola i Santa Maria d’Oló.