09.09 | JARDINS DE LLUM OBRE LA CONVOCATÒRIA PER ESCOLLIR LES PROPOSTES ARTÍSTIQUES

Jardins de Llum obre la convocatòria per escollir les propostes artístiques per a l’edició de 2023

El Festival tornarà a lluir un any més durant la Festa de La Llum de Manresa, sota la direcció artística del Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç i de la mà de l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de diverses entitats. El recorregut artístic es caracteritza per l’exposició d’obres efímeres relacionades amb la llum i l’aigua que s’instal·len al Centre Històric.

La direcció artística del Festival Jardins de Llum ha obert la convocatòria per escollir les propostes artístiques que s’exposaran en l’edició de 2023, dins els actes de la Festa de la Llum de Manresa, que se celebra el febrer. Es tracta d’un recorregut artístic que es caracteritza per l’exposició d’obres efímeres relacionades amb la llum i l’aigua, que s’instal·len al Centre Històric de la capital del Bages.

Sota la direcció artística del Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç i de la mà de l’Ajuntament de Manresa, el festival compta amb la col·laboració d’entitats com la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC ), l’Associació Misteriosa Llum i la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa.

La convocatòria és oberta a artistes, de forma individual o col·lectiva, que vulguin presentar un projecte relacionat amb la llum i l’aigua. Les característiques i requisits de l’obra estan limitades per les bases de participació (les trobareu en aquest enllaç). El termini de presentació de les propostes finalitza el 19 de setembre de 2022. La selecció dels projectes anirà a càrrec d’un jurat d’experts en llum i art contemporani. Es valorarà preferentment el grau d’innovació i l’aportació estètica de les propostes, l’adequació als espais de l’itinerari de carrer, la resistència a les inclemències meteorològiques de la proposta i la utilització d’energies sostenibles.

Jardins de Llum forma part del projecte Transefímers de la Xarxa Transversal d’Activitats Culturals, juntament amb els festivals A Cel Obert (Tortosa), Lluèrnia (Olot), Ex Abrupto (Moià), Forma (Balaguer), NYS (Castellbisbal) i Ull Nu (Andorra). Jardins de Llum 2023 tindrà lloc els dies 18 i 20 de febrer de les 18.30 a les 22 h al Centre Històric de Manresa.