Convocatòria 2021
Presentació de sol·licituds del 8 al 28 d’abril de 2021.
Amb la voluntat de facilitar la internacionalització dels artistes catalans, La Marfà disposa d’un programa de Residències internacionals de creació musical. Aquests ajuts, en format de beques, estan destinats a nous projectes que suposin la col·laboració entre músics que resideixen a diferents regions o països. S’accepten propostes inèdites de qualsevol estil de música, projectes que impliquen mobilitat artística i que necessiten desenvolupar un procés creatiu internacional en format de residència.
La beca consisteix en la cessió d’espais de treball i en un ajut per finançar una estada de creació de cinc dies de durada a La Marfà – Centre de Creació Musical. A partir de l’import atorgat, els beneficiaris seran els responsables de coordinar els detalls de la residència, com ara desplaçaments, allotjament, manutenció, etc… Les dates de la residència es decidiran de mutu acord amb els responsables de La Marfà – Centre de Creació Musical en funció del calendari d’activitats del centre.
RESIDÈNCIES INTERNACIONALS 2020 – 2021
- Eclosió
Olivier Jambois, Gregory Sallet i Jim BlackEl projecte Eclosió reuneix Olivier Jambois, guitarrista francès resident a Barcelona fa 14 anys i Gregory Sallet, saxofonista francès resident a Lyon. Junts, han fet molta trajectòria musical tocant en diferents projectes i han guanyat el prestigiós concurs Jazz à Vienne. En aquest nou projecte impulsat per Jambois conviden al reconegut i talentós bateria nord-americà Jim Black.
Aquesta formació a trio sense baix és un format original i poc freqüent, propici al risc, la invenció i la sorpresa.
- Ayna Veer
Aydin Esen, Vernau Mier, Nadav Erlich i Eric ValleAyna Veer és un projecte que busca la connexió del jazz i les músiques improvisades amb la fusió i l’electrònica. Amb músics de Turquia, Israel i Catalunya, Ayna Veer publicarà el seu primer treball al gener de 2021. Hi destaca la presència d’Aydin Esen, pianista prodigiós de reconeixement internacional, que ha treballat amb gegants del jazz com Gary Burton, Dave Liebman o Pat Metheny.
Ayna Veer és un viatge musical a l’espai exterior. No saps què trobaràs ni quina és la destinació final, i predir-ne la lògica serà complicat. Tot i així, tot pren forma d’una manera natural – així que només cal gaudir del viatge.
- Suona Meets Gralla
Chang Ya-yuan, Tseng Chien-Yun, Carles Marigó i Manu SabatéSuona i gralla: dos instruments de canya doble, cònics i pensats per tocar al carrer en ambients festius. Actualment ambdós instruments han evolucionat per sortir dels contextos tradicionals i trobar nous espais sonors.
Quatre joves músics que no creuen en les fronteres estilístiques, lingüístiques o polítiques i que volen explorar la música, lliure i franca, es troben en aquest projecte singular. 10.000 km de distància i dues canyes en comú… Tot això és Suona meets gralla.
Amb la col·laboració de:
La Marfà – Centre de Creació Musical // Fira Mediterrània de Manresa // Casa Àsia // Le Silo // Conservatori de Perpinyà // Associació cultural Hautbois Rivatges // Centre Artesà Tradicionàrius // Govern de Taiwan
2019. PROVA PILOT – Trio Prats / Su / Chojnacki
Entre els dies 21 i 25 d’octubre de 2019 va tenir lloc una primera residència internacional, com a prova pilot d’aquest projecte, a càrrec del Trio Yuhan Su (Taiwan) / Zbigniew Chojnacki (Polònia) / Ramon Prats (Catalunya). Liderats per baterista banyolí Ramon Prats, aquest inusual trio de bateria, vibràfon i acordió presenta un projecte de creació internacional pels terrenys de l’experimentació i el jazz contemporani. El projecte compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull, el Mercat de Música Viva de Vic, el Taipei Cultural Centre de Nova York i la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot i l’Auditori de Girona.