17.01.2022 | HANGAR

Beques d’intercanvi entre Hangar i Land Vorarlberg/KUB Bregenz

Tercera edició de les beques d’intercanvi entre Hangar i el Land Vorarlberg/KUB Bregenz, per fer un programa de residències entre les ciutats de Bregenz i Barcelona. Dins aquest programa, 2 artistes residents a l’Estat espanyol seran seleccionadxs per realitzar una residència a Kunsthaus Bregenz.

Bregenz és una ciutat internacionalment reconeguda pels seus atractius culturals. Lxs artistes en residència tindran l’oportunitat de treballar en aquest entorn i tindran suport per realitzar els seus projectes artístics en col·laboració amb institucions locals i tallers de producció artística: la Kunsthaus Bregenz, la galeria de l’ajuntament (Magazin 4), la societat d’artistes de Vorarlberg o diferents tallers de producció artística com Druckwerk, especialitzada en gravat.

Kunsthaus Bregenz és un institut per a l’exhibició d’art contemporani molt actiu internacionalment. Gràcies al seu programa d’exposicions i la seva arquitectura, el Kunsthaus també és reconegut internacionalment. Va ser dissenyat per l’arquitecte suís Peter Zumthor en nom de l’Estat Federal austríac de Vorarlberg i va ser construït entre el 1990 i el 1997. Peter Zumthor va guanyar el Premi Mies van der Rohe d’Arquitectura Europea el 1998 pel Kunsthaus. El 2009, va rebre el Premi Pritzker d’arquitectura. Els artistes estan convidats a respondre a l’arquitectura de l’edifici o entrar-hi en diàleg. Per això, una gran part del treball en exposició s’ha creat site specific per a la institució. Lxs artistes becadxs podran investigar els espais de l’edifici i utilitzar totes les instal·lacions del Kunsthaus Bregenz.

Objectiu de la convocatòria i lxs sevxs destinatarixs

L’objectiu d’aquesta convocatòria és oferir dues beques perquè dos artistes residents a l’Estat espanyol facin una estada de dos mesos a Bregenz (Àustria).
La participació en aquest concurs està oberta a artistes de totes les edats, residents a l’Estat espanyol, que desenvolupin propostes al camp de les arts visuals, performance, instal·lacions, art sonor, audiovisual, nous mitjans, etc.

Període de residencia residència

La residència tindrà una durada dos mesos, de l’1 de maig al 31 de juny del 2022.

Beneficis i dotación de la subvenció

 • Dotació econòmica: 1500 € per a despeses de manutenció (750 €/mes), 500 € d’honoraris d’artistes, 750 € en concepte de borsa de producció i 250 € per cobrir les despeses de viatge (quantitats brutes)
 • Allotjament i espai de treball a la ciutat de Bregenz
 • Accés a Kunsthaus Bregenz, la galeria de l’ajuntament (Magazin 4), la societat d’artistes a Vorarlber o diferents tallers de producció artística, segons disponibilitat

Compromisos de lxs artistxs seleccionadxs

Lxs artistes seleccionadxs es comprometran a:

 • Participar en les activitats proposades per la institució d’acolliment durant la residència
 • Presentar un informe final del treball desenvolupat als centres i una avaluació de la residència durant els dos mesos posteriors a la seva finalització
 • Realitzar una presentació dels resultats de la residència al final de la mateixa a Barcelona, ​​que es farà en el marc dels Paratext. Les despeses de desplaçament a Barcelona són a càrrec de lx artista i poden ser deduïdes de la seva dotació de producció
 • Incloure els logos de les institucions participants a la comunicació del projecte realitzat durant la residència

Presentar la sol·licitud

La sol·licitud s’haurà d’enviar en format pdf al correu marzia(at)hangar.org amb “Beca d’intercanvi Hangar Land Vorarlberg/KUB Bregenz”.

El document ha de contenir:

 • Dades personals (nom complet, data i lloc de naixement, número de DNI o passaport, contacte e-mail, contacte telefònic)
 • Biografia (2500 caràcters màxim, espais inclosos)
 • Declaració d’artista: la declaració d’artista és “Artist statement” en anglès. No és una biografia i sí que és un breu discurs sobre la identitat artística del treball, allò que el caracteritza temàticament, teòricament i formalment (2500 caràcters màxim, espais inclosos)
 • Carta de motivació en què s’exposi l’interès a desenvolupar la pròpia pràctica artística al lloc d’acollida (2500 caràcters màxim, espais inclosos)
 • Dossier gràfic (fins a un màxim de 5 projectes amb les fitxes tècniques i un màxim de 15 imatges)
 • URL (només per a vídeos). Aquest camp és opcional si heu adjuntat imatges al dossier gràfic i és obligatori si no adjuntes imatges. Escriu una única URL a un vídeo o animació (web personal, vimeo, youtube, blip.tv o qualsevol altra). La comissió visionarà un màxim de 5 minuts de vídeo
 • URL web personal

*IMPORTANT

 • Les sol·licituds s’han de presentar en anglès
 • No s’acceptaran sol·licituds que no incloguin la informació requerida i/o excedeixin els límits d’extensió

Data límit per a la presentació de sol·licituds

La data límit per a la recepció de sol·licituds és el dilluns 17 de gener, a les 23.59 h (GMT + 1).

Procés de selecció

La selecció es farà mitjançant aquesta convocatòria pública. La selecció final serà realitzada per un jurat conjunt compost per membres de la Comissió de Programes d’Hangar i del Land Vorarlberg/KUB Bregenz, que es reuniran abans de finals de febrer de 2022. La resolució d’aquesta convocatòria serà comunicada als artistes seleccionats. correu electrònic dins del termini d’una setmana.

Aceptación de les bases i de la decisión del jurat

La participació en aquest concurs implica l’acceptació de les bases i de la decisió del jurat, així com dels canvis que es puguin produir posteriorment com a conseqüència de factors aliens als centres.

Per a més informació

Marzia Matarese
marzia@hangar.org
Telf: +34 308 40 41 ext.22