PROGRAMES S+T+ARTS

La ciència, la tecnologia i les arts s’uneixen a S+T+ARTS, un projecte finançat per la Comissió Europea per fomentar noves aliances amb gran potencial innovador que ajudin a superar els reptes socials, ecològics i econòmics als quals s’enfrontarà Europa en un futur pròxim.

Combinar ciència, tecnologia i les arts, ofereix noves perspectives per a la investigació i els negocis convidats a projectes i persones que tenen el potencial de fer contribucions significatives a partir de diferents programes. S+T+ARTS es desenvolupa amb una estratègia múltiple que representa diferents dimensions que configuren el seu ecosistema.

La plataforma STARTS.eu conté informació de les convocatòries, oportunitats, i serveis que s’ofereixen, i s’estableix com un espai de recursos i trobada d’agents de diferents sectors.

El marc principal de treball d’ S+T+ARTS és la inclusió d’artistes en projectes d’innovació I recerca, incloent-hi:

  • Residències d’artistes a institucions tecnològiques i de científics i tecnòlegs a espais artístics.
  • Premis START, per donar visibilitat de col·laboracions entre les Arts i les TIC i les Arts I per crear nous productes o serveis.
  • Projectes pilot de recerca de solucions tecnològiques noves per a la indústria i la societat.
  • Difusió de la Iniciativa en les diferents regions europees.

De les vàries convocatòries obertes l’any 2024 cal destacar:

S+T+ARTS EC(H)O. Convocatòria per artistes que vulguin participar en el programa de residències obert per a fomentar la innovació en la intersecció de la ciència, la tecnologia i les arts (S+T+ARTS).  Convocatòria oberta fins el 30 de Juny, 2024

S+T+ARTS SYMPOSIUM: Convocatoria de comunicacions per al simposi Exploring the intersections of Arts, Science, Technology and Society as catalysts for change. A S+T+ARTS Symposium to reflect on impact and shape the future.
Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Barcelona, 29 i 30 Octubre 2024.
Convocatoria oberta fins el 14 de Juny, 2024

STARTS4WaterII – Convocatòria per artistes que vulguin participar al programa de residències dedicat a la sostenibilitat de l’aigua i a la innovació des de la connexió  Ciencia, tecnologia, i arts. Convocatoria oberta fins el 26 de Juny, 2024

S+T+ARTS– Convocatòria de projectes per a  promoure la visió europea de la innovació digital, arrelada a la cultura  Convocatòria oberta fins el 15 Juny, 2024