17.05 | CONVOCATÒRIA DE RESIDÈNCIES D’INVESTIGACIÓ ARTÍSTICA

Idensitat obra una convocatòria de residències d’investigació artística. REART ⇆ és un projecte articulat en xarxa per al foment de la investigació artística implicada en contextos específics, mitjançant tres residències, una trobada-laboratori col·lectiva, i un arxiu digital de projectes. S’impulsa de manera col·laborativa per Idensitat, Casa Planas (Palma), La Escocesa (Barcelona) i el BBB Centre d’Art (Toulouse) i compta amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrani.

En aquesta primera fase del projecte, REART ⇆ obre una convocatòria conjunta per fer tres residències de recerca artística d’un mes de durada, en tres llocs específics però amb un marc temàtic comú al voltant del concepte de “transperifèria”.

Hi tenen cabuda totes les propostes de projectes d’art i de mediació artística i social, duts a terme en relació amb el tema proposat, especialment aquells que tinguin agents actius locals o que es relacionin amb els espais de creació on es duen a terme les residències.

Els projectes es plantegen com una oportunitat per destensar i qüestionar les relacions entre centre (com a espai previsible de control) i perifèria (com a espai incert de descontrol). El concepte “transperifèria” ens permet activar nocions com travessar, desbordar, desactivar o multiplicar, per projectar aquest concepte més enllà del que es troba dins i fora dels imaginaris oposats de control-descontrol, o essencial-marginal.

Aquesta convocatòria està adreçada a candidatures individuals. Concretament, aquelles persones que, des de l’art, la creació i el pensament contemporani, estiguin interessades en la investigació, els formats de residència artística i la formació en un altre territori.

Data límit per a la recepció de sol·licituds: 10 de juny de 2022.

Bases de la convocatòria aquí.

Formulari d’inscripció.