22.11 | 45a EDICIÓ DELS PREMIS BALDIRI REIXAC

La 45ena edició dels Premis Baldiri Reixac arriba en un context amb grans desafiaments socials: la progressiva desaparició del català entre els joves, la crisi d’imaginació per pensar sobre el futur, la falta de respostes coordinades davant l’emergència climàtica o l’extensió de totes les formes de violència i desigualtat. Davant d’aquesta incertesa i complexitat els Baldiri 22/23 proposen obrir camins de reflexió i aprenentatges a través de la llengua, la cultura i les arts dins els centres educatius.

Amb unes noves bases i un jurat també renovat, els Baldiri d’enguany presenten noves candidatures, obertes a qualsevol centre educatiu d’arreu del territori de parla catalana. Són les següents:

. (NOU) Premi Baldiri a l’escola transformadora: 1 premi de 3.000€. Adreçat a centres educatius amb equips compromesos, amb il·lusió i esperit crític que treballin amb la cultura, la llengua catalana i les arts per fer front als reptes socials i culturals actuals.

. Premi Baldiri a projectes artístics (antiga categoria Baldiri Escola): 8 premis de 4.000€.  Adreçat a projectes educatius que treballin per atendre l’emergència climàtica i/o el foment de la llengua catalana.

. Premi Baldiri a experiències innovadores (antiga categoria Baldiri Experiències): 20 premis de 500€. Premiarà experiències educatives

La convocatòria estarà oberta fins el 26 de gener de 2023.

Consulteu les bases aquí.