25.03 | XARXAPROD PARTICIPA AL PERFORMING CURATION

PERFORMING CURATION
Un experiment de programació oberta

25.03.2022 / 17h (MACBA)

PERFORMING CURATION és un experiment de programació oberta i compartida en el marc de la qual Centre d’Arts Lliures, L’Estruch, Museu d’Art Contemporani de Barcelona i Santa Mònica us conviden a participar en la selecció dels projectes artístics que constituiran el seu programa de pràctiques performàtiques a les jornades ARTefACTe2 que tindran lloc a finals de setembre de 2022.

ARTefACTe són unes jornades d’exhibició anual de pràctiques performàtiques contemporànies, però, també, és un laboratori de nova institucionalitat cultural. El programa pilot d’ARTefACTe va tenir lloc a la tardor de 2020 i va girar entorn la recuperació del concepte de música d’acció. ARTefACTe2 tindrà lloc entre els mesos de setembre i octubre de 2022 i PERFORMANCE CURATION serà una de les seves línies de programació de continguts artístics.

En les assemblees es debatrà i escollirà l’eix temàtic i els projectes artístics participants en el cicle de pràctiques performàtiques que Centre d’Arts Lliures, L’Estruch, Museu d’Art Contemporani de Barcelona i Santa Mònica compartiran a les jornades ARTefACTe2 a la tardor de 2022.

Divendres 18 de març va tenir lloc la primera sessió de Performing Curation a Santa Mònica, que va comptar amb una quinzena d’inscrites amb l’objectiu de consensuar un eix temàtic per a les jornades PERFORMING CURATION a ARTefACTe2 la tardor que ve.

La segona sessió de Performing Curation tindrà lloc el proper divendres 25 de març, a les 17h, al MACBA (Plaça dels Àngels 1, 08001 Barcelona) per a seleccionar les quatre artistes de performances que configuraran el programa I ARA QUÈ?, a Santa Mònica, MACBA, Fundació Brossa – Centre de les Arts Lliures i l’Estruch.

Abans d’això, us convidem a pensar:

1.COMENTARIS A L’EIX TEMÀTIC PROPOSAT:
Aquelles de vosaltres que vau proposar alguns dels sub-eixos temàtics seleccionats (A, B o C), us convidem que ens feu arribar a aquest compte de correu aquells comentaris sobre el vostre sub-eix temàtic (A, B o C) que ens ajudi a conceptualitzar-ho.

2.PROPOSTA DE TÍTOL:
El títol del programa, I ARA QUÈ?, és provisional. Si alguna de vosaltres té un títol o un subtítol que us sembli millor la convidem que ens ho faci saber a aquest compte de correu.

I de cara ja a la sessió de divendres a MACBA us convidem a fer:

1.PROPOSTA D’ARTISTES DE PERFORMANCE:
Investigueu propostes d’artistes de performance el treball de les quals en general o algun projecte seu en particular que es pugui encaixar en l’eix temàtic escollit. Recordeu que busquem dos artistes amb residència a Catalunya, una altra amb residència a Ibèria i una altra amb residència a qualsevol altre país.

2.INVITACIÓ A UNA ACOMPANYANT:
Com comentem, us convidem que cadascuna de vosaltres convideu a sumar-se a la sessió de divendres a una acompanyant que entengueu que, pels seus coneixements personals, pugui ser contributiva a la recerca d’artistes possibles. Això és tot, moltes gràcies de nous per la vostra participació.

Més informació aquí.