25.07 | CONVOCATÒRIA PER A SELECCIONAR UN COORDINADOR/A PER A LA GESTIÓ DE L’ESPAI D’ASSESSORAMENT I SUPORT ALS PROJECTES DE CREACIÓ I PRODUCCIÓ

Organitzat per Xarxaprod i Profesionals de la Gestió Cultural.
Amb la col·laboració de l’ACCA, PAAC, GAC i Centres d’Art Territorials.
Amb el suport de La Generalitat de Catalunya i l’ICEC.

Des de Xarxaprod volem comunicar que s’inicia el projecte d’espai de suport i acompanyament per a projectes de creació i producció dintre del pla d’impuls de les arts visuals promogut per la Generalitat de Catalunya i en col·laboració amb la Plataforma d’Arts Visuals.

L’Espai de suport i acompanyament és una iniciativa que vol esdevenir un punt de contacte pels centres de producció i creació que busquin informació sobre el tema del finançament cultural, tant local, nacional, i internacionals, tant en l’àmbit públic com privat.

Aquesta iniciativa sorgeix arran de les darreres trobades de la Xarxa, on s’ha detectat un nombre important de noves iniciatives que necessiten un punt de referència i acompanyament per desenvolupar i portar a terme els seus projectes. Una pluja de noves propostes que pot ser una nova mirada al sector de les arts visuals a més de fomentar una territorialització del sector.

Aquesta iniciativa, vol enfortir les estructures dels centres de creació, potenciant el treball en xarxa i la professionalització del sector, amb la intenció de diversificar el finançament dels centres a través de capital internacional i augmentar el finançament privat en projectes.

La creació d’un portal central web serà l’espai responsable de proporcionar informació actualitzada sobre les diverses opcions de finançament que ofereixen entitats públiques i privades, nacionals o internacionals, facilitant així una àmplia gamma d’informació amb consells i trucs per obtenir suport, una base de dades sobre programes de finançament, un glossari de termes tècnics del panorama del finançament i respostes a les preguntes més freqüents. La coordinació d’aquest porta, serà una de les principals tasques de la persona seleccionada.

A més a més aquesta persona, haurà d’organitzar esdeveniments informatius regulars sobre temes rellevants per al finançament, oferir reunions de xarxa per a l’escena cultural de Catalunya i realitzar una programació de formació i informació en format virtual i/o presencial que fomentarà la professionalització del sector i la mateixa autonomia dels centres.

A més, aquesta persona serà un mediador per connectar els centres i/o professionals, amb altres serveis públics i privats ja existents.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA

La data límit de lliurament de sol·licituds finalitza el dilluns 12 de setembre de 2022.