16.12 | 6ª TROBADA D’ESPAIS DE CREACIÓ I PRODUCCIÓ DE CATALUNYA

Com compartir pis.
Clàusules per l’acord de convivència entre artistes i centres de producció.

16 de desembre 2021, de 10 a 14.30h
La Capella, Carrer de l’Hospital, 56, Barcelona
INSCRIPCIÓ OBLIGATORIA AQUI 

En aquesta jornada volem pensar en la relació entre creadores i centres de creació i producció en termes igualitaris, que no utilitaris, fent conviure els nostres objectius, agendes, interessos i modes de treball.

Per això proposem aproximar-nos i apropiar-nos dels instruments jurídics, el seu llenguatge i els seus formats per fer-los servir com a eines útils amb què pensar la nostra convivència a cada centre, a través de convocatòries, prestació de serveis, residències, o qualsevol de les nostres formes de relacionar-nos amb les creadores. Saber quines són les nostres expectatives i necessitats i poder arribar-ne a acords, com a base per a les cures i les bones pràctiques.

La idea és que tant els centres com els creadors puguem utilitzar aquestes eines amb què establir una relació de tu a tu, desjerarquitzada i descentralitzada.

Que en comptes de que les eines jurídiques ens epatin i ens paralitzin, que les puguem posar al nostre servei i modelar-les a la nostra realitat, que ens serveixin per imaginar i inventar les condicions de la relació de convivència entre creadores i centres.

Es tracta, finalment, de generar les bases per a un possible “acord de convivència” que hagi estat negociat, pactat i creat per tots dos convivents. Aquesta jornada ens ha de servir com a punt de partida per poder després, als centres, ser capaços de pensar i generar aquest tipus d’acords, adaptant-los a la nostra idiosincràsia i a les relacions particulars amb cada creador/a.

PROGRAMA

10:00h Presentació de la Jornada a càrrec de Pilar Cruz, comissaria, i David Marin, presidente de Xarxaprod
10:15h Càpsula jurídica 1: Instruments jurídics: formats i possibilitats. A càrrec d’Abel Garriga, de Garriga Advocats, assessor jurídic de la PAAC
11:00h Càpsula jurídica 2: Llenguatges i fórmules jurídiques. Adaptacions a les parts interessades. A càrrec d’Andrea Leunda i Ana Airas, advocades de l’AADPC
11:45h Pausa
12:15h Laboratorio de ideas para convocatorias cuidadas. Presentació a càrrec d’artistes i sòcies residents a La Escocesa
13:00h Grups de treball
14:00h Presentació del projecte Residències artístiques: Tres pre-Posicions.
Un projecte d’investigació de Pau Catà sobre residències artístiques en temps pandèmic, finançat per la beca de recerca 2021 de l’OSIC.

Per a qui no va poder assistir a la trobada: