9 de juny 2021 | UNRAVEL | ANGEL DURAN

Un passi de UNRAVEL

Sinopsi:

Inspirada en la figura de l’obrer tèxtil i a partir dels testimonis dels treballadors de les filatures, UNRAVEL qüestiona la dicotomia entre modernització i deshumanització, entre l’automatisme de les accions i el comportament humà. En aquesta peça s’exposa la fragilitat humana desteixint la memòria col·lectiva d’una generació, de la qual som hereus, com el fil perfectament trenat format per mil fibres de cotó. Mitjançant el context de filatures, industrialització i en definitiva una part important de la nostra història, es vol contraposar les dues cares de el progrés. Una dicotomia present i transversal en moltes societats i cultures diferents. Inegablamente, es tracta d’un context amb les seves llums i amb les seves ombres que ens brinda l’oportunitat d’aprendre d’on venim així com d’entendre el que altres societats viuen en el present.

Així mateix, en tant que les condicions laborals i de vida no eren fàcils; va ser un fenomen sociocultural i econòmic revulsiu que malgrat tot va canviar les generacions que han vingut. En aquest sentit és important desfilar la memòria amb els seves foscors per veure també les llums.

Aquesta peça, de rigor històric, navega entre temes tan actuals com les condicions laborals i de gènere oferint una representació a través d’un prisma contemporani.

Teaser