3a EDICIÓ DE PORTES OBERTES: EIX TEMÀTIC MITES I LLEGENDES

Treieu les agendes! Del 10 al 26 de novembre, els espais de creació i producció de Catalunya obren les seves portes amb un ventall d’activitats de tot tipus: exposicions, performances, tallers, estudis oberts i molt més!

Per a l’edició de les jornades 2023, Xarxaprod, xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya, i Cinc Cèntims –un mitjà cultural de Barcelona i voltants que difon la cultura emergent per tal de fer-la accessible: cultura de tothom i per a tothom- proposen cinc eixos temàtics que serviran de fil conductor per als centres participants. D’aquesta manera, el visitant, podrà traçar una constel·lació temàtica, recorrent els centres i les propostes artístiques que en ells es mostrin. Amb la creació d’eixos temàtics es cerca la cohesió de les jornades, però també assenyalar les particularitats del tractament de cada eix dels diversos centres que la componen.

El recorregut per aquest eix proposa endinsar-nos al món dels mites i les llegendes. Els mites han estat una gran font d’inspiració per als artistes al llarg de la història, tanmateix, presos com a referents del que significa el bé i el mal, plasmen l’ànima de la comunitat que els relata. La voluntat d’aquesta reflexió es centra en la preservació de la tradició, i en com aquesta es transforma o s’adequa a la societat actual, en els imaginaris col·lectius i en com aquests se sostenen per la fe en la seva existència. A partir d’aquest tema proposem repensar les nostres creences i la nostra espiritualitat així com les faules, els mites i les llegendes que ens rodegen; esbossar com ens travessen aquestes narratives originàries, antigues, i com es fan presents a la nostra vida, a la nostra contemporaneïtat.

DEL 10 AL 26 DE NOVEMBRE!

CONSULTA EL PROGRAMA SENCER AQUÍ