Comissions

El treball que es duu a terme des de Xarxaprod està organitzat per comissions. Les comissions són grups de debat i reflexió que vetllen pel bon funcionament de la xarxa i són representatives de la pluralitat de veus existents dins l’associació.
 
Actualment hi ha tres comissions actives:

 

Comissió d’interlocució política

Aquesta comissió té com a objectiu establir ponts de diàleg entre la Xarxaprod, com a associació representativa del sector dels espais de creació i producció, i les administracions públiques. També te cura de les relacions que estableix la xarxa amb altres ens associatius del sector cultural. 

Comissió d’arts visuals

Xarxaprod s’ha incorporat a la Taula d’Arts Visuals creada per l’OSIC. Aquesta esta formada per una representat de l’ACCA, PAAC, Galeries d’Art, Centres d’Art Territorials i Xarxaprod. La taula té l’objectiu d’actualitzar el Pla Integral de les Arts Visuals de Catalunya, així com la creació d’un pla d’impuls pel sector pels anys 2021/22. 
A més, la Xarxa a participat en la consultoria anomenada Catalunya 2022 que vol dibuixar les línies prioritàries de la Catalunya post-pandèmia, amb una visió a 10 anys.
Aquests temes es tracten a la comissió d’arts visuals. 

Hi participan: Laia Casanova (Roca Umbert – Fabrica de les Arts) ,Diego Tampanelli (TPK), Oscar Abril Ascaso (Nau Estruch), Montserrat Pérez (Sinestesia), Jordi Lafon, Guerrero (ACVIC), Penelope Cañizares (Concéntrica), Lluís Nacenta (Hangar), Victor Lobo (Experimentem amb l’Art), Clara Garí (Nau Côclea).

Comissió residències de creació

 
El terme residència s’utilitza en formats, situacions i serveis molt dispars entre ells, desdibuixant una mica el que en altres llocs del món simbolitza aquesta baula important de la cadena d’un procés creatiu. Creiem que hem de trobar un denominador comú per tal de fer forta aquesta etapa i que les administracions i els agents sàpiguen en tot moment a que ens referim, podent així, oferir millors condicions i més clares als creadors i creadores d’arreu i treballar per assolir les mancances que possiblement tenim en aquests moments. Per tot això hem creat unes taules de treball per a consensuar un document que aporti una mica de claredat en aquest tema.