Relatoria: Cultura d’arrel i la creació contemporània

La 9a Trobada d’Espais de Creació i Producció de Catalunya es va centrar en la connexió i les sinergies entre les entitats vinculades a la cultura d’arrel i la creació contemporània.

Durant la jornada, diferents agents culturals d’arreu del territori català van exposar la seva visió i projectes entorn la temàtica de la trobada, per tal de crear connexions i prendre consciència d’algunes de les iniciatives que s’estan duent a terme en aquesta línia.

Algunes d’aquestes iniciatives prenen la forma de programes de suport per a artistes que parteixen de la cultura d’arrel per generar nous discursos contemporanis. D’altres, són espais d’exhibició que reconeixen la importància d’incloure projectes cocreats amb entitats populars en programacions de creació contemporània, i de reflexionar sobre el patrimoni local des d’una perspectiva de gènere. Finalment, des del punt de vista de la creació, vam veure l’exemple d’artistes que revisiten pràctiques de la cultura popular a través dels seus propis cossos, reinterpretant-les i transformant-les.

Aquest esdeveniment va organitzar-se conjuntament entre Xarxaprod i La Unió Santcugatenca, i en col·laboració amb la Federació d’Ateneus de Catalunya i la Fira Mediterrània.

Amb càtering de la Fundació Ared, una iniciativa que acompanya persones en alt risc de vulnerabilitat, majoritàriament dones que provenen de centres penitenciaris o serveis socials, perquè aconsegueixin la plena integració en la societat.

Links relacionats: